Momenteel wordt er hard gewerkt om de sportvelden voor het komende seizoen terug in topconditie te brengen. Eind augustus staan de bekerwedstrijden op de kalender en de trainingen starten dan ook bij veel clubs al half augustus. Dit betekent dat velden die nu worden door-/ingezaaid, volgens de kalender 10 weken hebben om te herstellen. Dit is voldoende om voor Green Star Sportvelden of SV 7 te kiezen. Echter…

 

… die 10 weken zijn bij lange na niet allemaal groeiweken. Vaak zijn we in de maanden juli/augustus, vanwege de droogte en het hete zomerweer, bezig het gras in leven te houden. Met dit gegeven in het achterhoofd is het belangrijk dat u ervoor zorgt, dat de grasmat zo snel als mogelijk na het verticuteren of bewerking met de fieldtopmaker, terug gesloten is met goed gras. Green Star Sportvelden Sprinter dat voor 50% uit tetraploïd Engels raaigras bestaat helpt u daarbij.

 

Tetraploïd graszaad is groter dan het traditionele graszaad. Door de hogere energiereserves kiemt en vestigt tetraploïd Engels raaigras sneller. Bovendien is deze grassoort gezonder.

Green Star Sportvelden Sprinter bestaat uit 50% diploïd en 50% tetraploïd Engels raaigras en is het ideale sportveldmengsel voor velden die 6 weken of minder rust gegund krijgen. Wilt u uw sportveld nog voor het hete zomerweer gesloten hebben? Zaai dan Green Star Sportvelden Sprinter!