Nieuws

Geslaagde rondgang graszaadtelers Ten Have Seeds

Geslaagde rondgang graszaadtelers Ten Have Seeds

Geslaagde rondgang graszaadtelers Ten Have Seeds

Gisteravond vond in Dinteloord bij Erik van der Heijden een telersbijeenkomst plaats. Na een korte intro over gras en de rassen, welke geteeld worden op de West Brabantse klei, zijn een viertal percelen bezocht. De percelen met Engels raaigras Ina en Darling, maar ook het rietzwenkgras Margo staan er goed voor.

Als gevolg van het zeer natte, maar ook groeizame voorjaar, zien we over het algemeen zeer volumineuze gewassen. Een sterke vegetatieve grasgroei gaat doorgaans ten koste van de bloei, zeker wanneer het gewas niet droog is.


Voor de bevruchting en vulling van het zaad is droog en groeizaam weer nodig. Afhankelijk van het soort zijn de komende 3-6 weken bepalend voor de bevruchting en de vulling van het zaad.

Een puntje waar de graszaadtelers momenteel alert op moeten zijn is zwarte roest. Deze ziekte verwekker is namelijk met het Sahara zand, dat voor een maand terug over ons land neerdaalde, meegekomen. Dit gecombineerd met de hoge ziektedruk heeft de telers doen besluiten preventief te spuiten tegen deze ziekte verwekker.

Mengsels op maat

Speciaal op maat gemaakte mengsels binnen enkele dagen

Voor 15:00 uur besteld, vrijwel altijd de volgende werkdag in huis

We begrijpen urgentie, daarom reageren én leveren vanzelfsprekend altijd snel

Topkwaliteit, voordelig geprijste mengsels

We werken met unieke genetica én hebben oog voor de praktijk