Nieuws

Optimale omstandigheden voor het doorzaaien van grasland met Field Star Doorzaai

Optimale omstandigheden voor het doorzaaien van grasland met Field Star Doorzaai

Optimale omstandigheden voor het doorzaaien van grasland met Field Star Doorzaai

Het aandeel ruwbeemd- en straatgras in menig graslandperceel is momenteel zorgwekkend. Deze vochtminnende grassoorten hebben zich in het natte voor- en najaar flink weten te vermeerderen. Doorzaaien in het vroege voorjaar was dit jaar dan ook vrijwel onmogelijk. De huidige vochttoestand en temperaturen zorgen ervoor dat graszaad nu snel zal kiemen. Ten Have Seeds adviseert daarom de percelen die afgelopen herfst en voorjaar niet zijn door gezaaid als nog aan te pakken.
Het advies is om na het maaien (evt. iets dieper maaien dan de normale 7 cm) het gras te wiedeggen, zodat het straatgras en ruwbeemd wordt aangepakt. Een zaaimachine die het graszaad
in sleuven zaait, zoals de machine van Vredo, is onder alle omstandigheden te gebruiken.
Doordat er momenteel ruim voldoende vocht aanwezig is, kan er ook volvelds in combinatie met een rol (bijvoorbeeld de Evers Grasland profi) worden door gezaaid. Nadat het gras er opstaat en zich heeft gevestigd, is het verstandig om het grasland te beweiden, of een lichte maaisnede te oogsten. Op deze wijze krijgt het jonge gras meer kans uit te stoelen en wordt onkruid onderdrukt.
Field Star Doorzaai, dat voor 50% uit snel kiemend tetraploïd raaigras en 50% uit het zodenvormende diploïd raaigras bestaat, is een mengsel waarmee u zeker resultaat zult behalen.
Wilt u een advies op maat, bel dan met 06 54726334

Mengsels op maat

Speciaal op maat gemaakte mengsels binnen enkele dagen

Voor 15:00 uur besteld, vrijwel altijd de volgende werkdag in huis

We begrijpen urgentie, daarom reageren én leveren vanzelfsprekend altijd snel

Topkwaliteit, voordelig geprijste mengsels

We werken met unieke genetica én hebben oog voor de praktijk