Akkerranden

Akkerrandmengsels

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is steeds belangrijker binnen de landbouw.  In samenwerking met diverse gebruikersgroepen produceren wij daarom mengsels die voor agrariërs een beter evenwicht tussen productie, natuur en omgeving realiseren. Deze mengsels worden gebruikt voor akkerranden, FAB- randen en de vergroening GLB.

Voor de inzaai van eenjarige bufferstroken binnen het GLB zijn met name de eenjarige mengsels Agri star kruidenrijk akkerrandmengsel en het Agri star FAB; passende mengsels.

Kies je voor de inzaai van een meerjarige bufferstrook dan is het advies meerjarig akkerrandmengsel of het robuust akkerrandmengsel te zaaien.

VERSCHILLENDE MENGSELS

Agri Star Functionele Agro Biodiversiteit (FAB) mengsel

Het Agri Star FAB mengsel bevat maar liefst 18 soorten, afkomstig uit 10 verschillende plantenfamilies. Het mengsel heeft dan ook een positieve invloed op de biodiversiteit. Dit mengsel geeft een weelderige bloei dat vlinders, bijen en insecten een bron van voedsel en bescherming biedt.

 

Agri Star Kruidenrijk akkerrandmengsel

Het Agri Star Kruidenrijk akkerrandmengsel is een graan-bloemenmengsel. Hoofdbestanddeel zijn een drietal graansoorten, daarnaast bevat het mengsel grassoorten, vlinderbloemigen, bloemen en kruiden.

 

Agri Star Robuust Kruidenrijk akkerrandmengsel

Agri Star Robuust kruidenrijk bevat 17 soorten uit 7 planten families. In hoofdzaak betreft het hier meerjarige soorten (12 stuks). Om er voor te zorgen dat er ook in het eerste jaar na inzaai voldoende bloeiende bloemen zijn, zijn hier 5 eenjarige soorten aan toegevoegd. Deze overleven de zachte Nederlandse winters vaak zonder probleem en kunnen bovendien bij vroege inzaai middels zaad overblijven.

 

Agri Star Briljant

Agri Star Briljant is een akkerrand mengsel waarmee u eenvoudig en tegen geringe kosten, aan de EKO regeling akkerrand met kruiden langs bouwland/grasland voldoet. De combinatie van gras en kruiden zorgt voor  een dichte zode met een hoog percentage kruiden. Agri Star Briljant bevat maar liefst 75% kruiden en klavers.

 

Agri star Akkerrandmengsel bestuiving
Ongeveer tachtig procent van de planten in de natuur wordt bestoven door insecten. Bijen spelen een belangrijke rol als bestuiver in de land- en tuinbouw. Tübingermengsel is een beproefd eenjarig bijen- (en
vlinder)mengsel, geschikt voor akkerrand. Ten Have Seeds heeft hier hopklaver en luzerne aan toegevoegd. Planten die bekend staan als uitstekende bij- en vlinderplanten.

Mengsels op maat

Speciaal op maat gemaakte mengsels binnen enkele dagen

Voor 15:00 uur besteld, vrijwel altijd de volgende werkdag in huis

We begrijpen urgentie, daarom reageren én leveren vanzelfsprekend altijd snel

Topkwaliteit, voordelig geprijste mengsels

We werken met unieke genetica én hebben oog voor de praktijk